041 792 924 info@logopedi.si

O naši zasebni logopedski ambulanti

Smo prva zasebna ambulanta v Sloveniji, naš začetek sega v leto 2010. Delujemo v Ljubljani. Nudimo obravnave s področja logopedije, specialne pedagogike in psihologije otrokom, mladostnikom in odraslim. Govor nas v življenju močno opredeljuje, zato je naše poslanstvo visoka strokovnost storitev, ki pomagajo pri odpravljanju težav na področjih govora, jezika, komunikacije.

O meni

Monika Rataj, Prof. defektologije, surdopedagoginja-logopedinja

Moje delo

Po končanem študiju defektologije, surdopedagogike in logopedije sem ostala v Ljubljani. Moje prvo delo je potekalo v Audiološki ambulanti na ORL kliniki, nato v ZGNL-ju. Z zasebnim delom na področju logopedije sem pričela leta 2010. V zadnjih letih se mi je pridružilo nekaj najboljših strokovnjakinj z različnih področij.

Naš pristop

Mnogo otrok ima težave pri izgovorjavi in premagovanju različnih govorno jezikovnih težav, kar lahko močno vpliva na razvoj posameznikove pozitivne samopodobe. S strokovno obravnavo, ki jo nudimo otrokom že v zgodnjem obdobju, se lahko izognemo marsikateri težavi v odrasli dobi.

Govorno jezikovne težave

Ne glede na starost, je za vašo govorno jezikovno težavo v naši ambulanti poskrbljeno, kajti strokovno skupino skupina sestavljajo specialistke z dolgoletnimi izkušnjami s področja logopedije, specialne pedagogike in psihologije. Večina naših obravnav je namenjenih otrokom z zaostanki v razvoju komunikacije, jezika in govora, otrokom z artikulacijskimi težavam, glasovnimi motnjami in motnjami fluentnosti. Specializirane obravnave potekajo za otroke s področja avtističnega spektra in vključujejo zgodnjo obravnavo.

Na uvodnem srečanju natančno določimo stanje komunikacije, jezika in govora ter glede na pričakovanja in potrebe vsakega posameznika določimo nadaljevanje terapevtske obravnave. Delo lahko poteka individualno ali skupinsko. Obravnave odraslih potekajo tudi na domu. Intenzivne, tedenske obravnave potekajo tako za otroke kot za odrasle in so popolnoma prilagojene posamezniku. Povezujemo se z vrtci in šolami. Nudimo tudi supervizije v vrtcih in šolah ter predavanja in delavnice za starše, svojce, učitelje, vzgojitelje ter druge strokovne delavce.

Spoznajte našo strokovno skupino

Monika Rataj

Profesorica defektologije, surdopedagoginja in logopedinja

Vodja ambulante

Barbara Vogrinčič

Specializantka klinične logopedije in specialistka zgodnje obravnave otrok

Klara Trpkov

Specialistka klinične logopedije

Obravnava odraslih

Lara Šuštar

Magistrica psihologije Psihološka podpora in svetovanje za otroke, mladostnike in odrasle

Govorno jezikovne težave

N

Izkušnje in rezultati

Smo prva zasebna logopedska ambulanta v Sloveniji, odprta od leta 2010

N

Strokovna skupina

Smo skupina treh logopedinj, specialne pedagoginje in psihologinje

N

Odrasli in otroci

Nudimo strokovne obravnave otrokom, mladostnikom in odraslim

N

Logopedske pravljice

V sklopu Lahkonočnic prisluhnite logopedskim pravljicam, ki smo jih ustvarili z A1

N

Rezervirajte termin

Pokličite nas na telefonsko številko 041 792924 ali nam pišite na mail

N

Strnjene strokovne obravnave

Naše čakalne dobe so kratke. Delo z otroki poteka strnjeno in kontinuitano.

Izberite obravnavo, ki jo potrebujete

Logopedi.si

Govorno jezikovne obravnave za otroke,  mladostnike in odrasle. 

Naša  ambulanta je samoplačniška